Modules

De verschillende mogelijkheden zetten wij kort op een rijtje.

Clubavonden

Van iedere club wordt het klassement bijgehouden op de server. Aan het eind van de avond maakt u met één druk op de knop, een overzicht van het totaalklassement, het dagklassement en de persoonlijke resultaten van de gespeelde clubavond. Er is een ruime mogelijkheid om standen per maand of kwartaal bij te houden, om te variëren in het aantal ballen en om verschillende clubcompetities te mengen over verschillende clubs en clubavonden.

Kampioenschappen

Bij een kampioenschap of districts-wedstrijd strijden de spelers op persoonlijke titel om de overwinning. U voert de namen vooraf in en bepaalt de indeling. Op de speeldag wordt op iedere baan getoond welke speler op welke baan moet gooien. Tevens zijn er mogelijkheden om één of meerdere beamers aansluiten om de wedstrijd op een groot scherm te kunnen volgen. Tevens is er de mogelijkheid om via internet de loop van de wedstrijd te volgen. U ziet per bal wat er gegooid wordt.

Klasseringswedstrijden (Rondgang)

Voor de jaarlijkse klassering van de K.N.K.B. kunt u per avond de scores printen. Aan het eind, als de voor de K.N.K.B. gegooid aantal ballen is bereikt wordt een uitdraai op papier volgens een door de K.N.K.B. goedgekeurd formulier geprint. Deze kan direct opgestuurd worden. Dit scheelt u een hoop schrijfwerk. Tevens kunt u per avond de 5-tallen printen.

Vele bonden gooien meer ballen dan voor de K.N.K.B. benodigd is, Kegelscores.nl gaat door met registreren voor de bondsklassering.

Toernooien

In een toernooi wordt door teams tegen elkaar gegooid. Er zijn diverse mogelijkheden om beste spelers te tellen of om met reservespelers te werken. Een toernooi wordt volgens een vaste indeling gespeeld, de positie van de teams aan de banen wordt door lotnummers bepaald. U kunt zelf de indeling bepalen en deze printen voor de deelnemers en/of voor de schrijvers. U zet het hele toernooi klaar voor aanvang. ’s Ochtends zet u de banen en/of beamers aan en het toernooi kan gespeeld worden. Het gevallen hout wordt automatisch op de beamers getoond. De prijsuitreiking hoeft niet meer te wacht op het tellen en hertellen van de scores, één druk op de knop en de standen komen uit de printer, de winnaars, de hoogste gooiers en de detailscores van de deelnemers.